Fri agent og Lean

Er et koncept som Lean, der anvendes af utallige virksomheder til at få optimeret produktion og processer, også anvendeligt i en mikrovirksomhed?

Når man kun har sig selv, så bliver opgaven med at tilrettelægge optimale arbejdsprocesser unægtelig noget nemmere. Udfordringen bliver i højere grad at holde sit eget niveau oppe, for en af fodelene ved ledelseslaget i en ordinær virksomhed er muligheden for at drive udvikling. Når jeg er alene, så er det OSSE min opgave.

Mit praktiske tip i denne sammenhæng er, at du hele tiden spørger dig selv: er det jeg gør nu, godt for mine kunder? Spørgsmålet er især relevant i forhold til den ikke-fakturerbare tid.

Er det godt for mine kunder, at jeg arbejder med it-sikkerhed? Ja, for hvis der sker noget, vil mit beredskab af teknik og samarbejdspartere, jeg kender og har kørt i stilling, minimere mit tab af tid og tab af mentalt fokus.

Er det godt for mine kunder, at jeg timesagsregisterer benhårdt? Ja, for det giver mig dokumenterbart faktureringsgrundlag.

Et enkelt spørgsmål, der kan føre til gode overvejelser.