Helle Petersen – og mig

For ca. 1½ år siden startede jeg som tovholder et netværk for kommunikationsmedarbejdere i Storstrøms Amt. Til det første møde hyrede vi Danmarks førende konsulent og forsker inden for forandringskommunikation Helle Petersen. Der kom ca. 50 kommunikationsmedarbejdere, som var mere end begejstrede for hendes optræden på mødet – hun var fantastisk. Bare det var mig tænkte jeg bagefter – tænk at have skrevet disse seje bøger om kommunikation (fx Kommunesammenlægning og Strategisk Kommunikation), have forsket for Novo Nordisk, være en efterspurgt oplægsholder (til ca. 15.000 for en eftermiddag), have egen virksomhed og ja …. være Helle Petersen. Det gjorde det ikke bedre, at vi på en lang række punkter ligner hinanden: Udover at dele fornavn er vi lige gamle, har samme kandidatuddannelse og blev færdige fra universitet samtidigt . Men så har jeg jo fået 3 børn, tænkte jeg som formildende omstændighed, indtil jeg en dag snakkede med hende i telefon og hun højlydt tyssede på sin toårige datter.  DAMN
I dag har jeg endnu en gang oplevet Helle Petersen holde et blændende oplæg om kommunikation og igen var alle i rummet begejstrerede. Men der var sket en lille forandring i mig: Siden sidst HAR jeg lavet min egen virksomhed og fået lejlighed til at leve drømmen ud. Men den største forandring er, at jeg ikke mere ønsker at være lige som hende der Helle Petersen – men bare arbejder på at blive den bedste udgave af … mig.