Hvis din virksomhed var en lyd?

Hvordan lyder din virksomhed? Er det stor brumende kværn af en motorcykel eller er det en lille spinkel fugl?

Lyd indgår også i de signaler du sender omkring din virksomhed. Vi overser – eller rettere overhører dem ofte. Jeg fik faktisk øje til “lydbilledet af en virksomhed” en dag hvor jeg ringede til en anden virksomhed her i Mikronettet. Der lød fuglesang i baggrunden!

Fløjt! Kvidr! Pip – var nok min første reaktion. Øh- hvor er vi henne? Men da overraskelsen havde lagt sig, og den naturlige baggrund matchede virksomhedens produkt – så dannede der sig faktisk et ret positivt indtryk. Overskud. Jordforbindelse. Konsistens.

Jeg ihukom fuglesangsoplevelsen, da jeg forleden formiddag skulle ringe til en anden forholdsvis nystartet virksomhed. På De gule Sider havde jeg fundet mobilnummeret, og trykkede. Så startede festen – det lød nærmest som om der var et diskotek i fulde omdrejninger i den anden ende af forbindelsen – og næsten kvalt i latter tog pågældendes ægtefælde telefonen. Kvinden, jeg skulle snakke med tog over, og så blev der stille.

Endnu engang må jeg erkende, at der er ufatteligt mange måder at drive virksomhed på, at der er mange moraler, og at der skal træffes mange valg. Så, hvis din virksomhed var en lyd, hvordan lyder den så?