#lollandfalsterlovestorm: “Tilbageflytter” og selvstændig

Her er beretningen fra Bente Mogensen, som kommer fra Falster, har været væk, men besluttede at komme tilbage til rødderne:
bente2Flyttede fra Falster som 18 årig til læreplads på Midtsjælland – næste stop København. Som 28 årig var vi ved at stifte familie, og turen gik tilbage til fødeegnen.
En beslutning, jeg i de første mange år følte jeg skulle forsvare, når jeg mødte nye mennesker. “Ja, jeg bor jo på Nordfalster” – “Er du fra Falster??” – “Jo jo, men jeg har jo altså boet 10 år på Sjælland og i København….”
Somom….. Jeg er stolt af at være falstring, og lykkelig for beslutningen om, at det var her, vi skulle blive en stor familie – 4 unger blev det til.
Muligheden for at prioritere 7 år som mor på fuld tid samtidig med, at børnenes far tog ny uddannelse, blev udnyttet.

Bor i eget hus i byen med udsigt til skov og Grønsund, 5 min. indkøbsmuligheder, 5 min. fra skolen, 5 min. fra badestrand o.s.v. ½ time til teater, biograf, restauranter, musikoplevelser og shoppingmuligheder o.s.v. o.s.v.

bente1Efter årene “hjemme” blev drømmen om egen virksomhed til virkelighed. Indrettede et værelse i vores hus til kontor, og kunne være hjemme, når børnene kom fra skole. Efterhånden som virksomheden – og børnene – voksede, er vi flyttet i større lokaler, men bor og arbejder stadig i samme by – 5 min . fra hjemmet.

En helt ny verden åbnede sig, og med den bl.a. kendskabet til netværket ‪Mikronet‬, som virkelig har betydet rigtig meget for min oplevelse og udvikling som mikrovirksomhed. En klog person har en gang sagt noget i retning af, at jeg har en idé og du har en idè, holder vi den hver for sig, har vi stadig kun én idè – fortæller vi hinanden om vores idé, har vi pludselig hver 2 idéer – skift idé ud med “løsning”. hvis du tumler med et problem.

bente 3Den vilje til vidensdeling, der ligger i Mikronet, er ubeskrivelig. Uanset i hvilken anledning, vi har været samlet, er man helt blæst omkuld og fyldt med masser af indtryk efter mødet med nye og gamle venner og med en boblende energi til at få gjort noget ved de udfordringer, man går og tumler med i sin egen lille verden.

Netop fordi deltagerne i netværket Mikronet- netværk for freelancere, selvstændige og mikrovirksomheder er så vidt forskellige, med vidt forskellige virksomheder, er der et fantastisk bredt spekter af indfaldsvinkler, uanset hvilket spørgsmål, der bliver bragt på banen – det skal opleves.
Ting kan tales op og ting kan tales ned. Jeg tror, at vi her på øerne og andre steder i vores skønne land har være for beskedne i alt for lang tid – eller også har vi bare gået stille med dørene, så vi kunne nyde herlighederne – men vi deler gerne….
‪#‎lollandfalsterlovestorm‬ ‪#‎smørhulforselvstændige‬ #mikronet

 

Denne beretning er en af mange, der er bragt under #lollandfalsterlovestorm for at fortælle, hvordan det er at bo her, og hvorfor dette område er et Smørhul for Selvstændige.
Læs andre beretninger her på bloggen
og følg med på www.lollandfalsterlovestorm.dk
‪#‎lollandfalsterlovestorm ‪#‎smørhulforselvstændige ‪#‎mikronet