MikroMentorer uddannes nu af Mikronet

Netværket for selvstændige og freelancere, Mikronet, har fået vind i sejlene for to projekter, der kan styrke positionen for den voksende skare af mikrovirksomheder, der dukker op især på videnserviceområdet.
Mikronet har netop fået grønt lys fra EU’s Socialfond til at uddanne ti mentorer, der skal stå til rådighed for mikrovirksomheder, både dem, der stadig er i den første iværksætterperiode og er inde i en konsoliderings- og vækstfase.

Vi har lige sendt en pressemeddelelse ud, og fra den citerer jeg:

– I Mikronet bliver vi ofte opsøgt af iværksættere, der henvender sig for at få vejledning og inspiration af os, der er brudt gennem muren fra iværksætter-årene til den mere stabile periode, hvor vores virksomheder har etableret sig og konsolideret sig, fortæller projektleder Christian Clausen fra Mikronet.
– Det er vores klare opfattelse, at de iværksættere og freelancere, der henvender sig til Mikronet, gør det for at blive rådgivet af mennesker, der har kendskab til netop deres situation, fordi de pågældende selv har stået i den.
– Der er for tiden stærkt fokus på vækst-iværksættere, mens iværksættere, som ønsker at skabe mikrovirksomheder, der kan bidrage til vækst for andre, ikke har samme bevågenhed. Dette behov vil vi imødekomme med dannelsen af et MikroMentorkorps, pointerer Christian Clausen.
De 10 erfarne mikrovirksomheds-indehavere vil blive hentet fra det store netværk, som tæller flere hundrede mikrovirksomheder fra hele landet. Mentorerne uddannes til at fungere som mentorer for en virksomhedsgruppe, der ligger uden for de øjeblikkelige politiske prioriteringer og som derfor i deres startfase risikerer at falde gennem det eksisterende net af kendte støttemuligheder.