Mikronet vender tilbage til rødderne

Den oprindelige arbejdsgruppe bag MikronetDa Mikronet blev stiftet i 2005, tog netværksdannelsen udgangspunkt i det daværende Storstrøms Amt.
Det store behov for et sted at mødes for mikrovirksomheder, konsulenter, freelancere og selvstændige betød straks efter, at også selvstændige fra andre egne af landet meldte sig under fanerne og deltog i det første, sagnomspundne, tværgående træf for selvstændige i september05.
Siden er deltagerprofilen vokset så vidt, at vi har deltagere fa såvel Nord- som Sønderjylland, Bornholm og Færøerne.

Flere regionale netværk har grebet bolden
Efter at vores netværket blev dannet, er der imidlertid også sket en enorm opblomstring af andre netværk, som samler selvstændige, amino.dk, g9.dk, nordjyllands kometer m.fl.  Vi har flere gange været konsulteret af lignende regionale netværk, der ville lære af os, og vi har med glæde set en længere række regionale netværk tage tråden op og samles på samme måde, som Mikronet har gjort det.
Men de mange andre netværks opståen har ført til, at det måske kan være svært at se, eksakt hvem vi er.

Fokus på det oprindelige
På det seneste Mikronet træf i Nykøbing Falster i 2010 begyndte vi at overveje at vende tilbage til rødderne, til Lolland-Falster og Sydsjælland, med det formål at styrke mikrovirksomhederne i dette område.
At koncentrere sig om et mere begrænset område, gør det muligt at være fokuseret på lokale arrangementer, på lokale problemstillinger og udfordringer for selvstændige og at knytte lokale kontakter, fordi vi har støre chance for at mødes fysisk.
Beslutningen om frem over at koncentrere os om den gamle Storstrømsregion og samle kræfterne på Lolland-Falster og Sydsjælland er nu truffet endeligt af styregruppen bag Mikronet. Muligheden for at være mere aktuel, mere præcis og mere håndsrækkende er større, hvis vi koncentrerer os om det lokale, vi opstod af.

 

Ikke farvel til nogen
Dette er ikke et farvel til alle Mikronetter, der ikke har en adresse med det rigtige postnummer!
Men det er en orientering til alle om, at vi frem over vil have en tyngde på arrangementer mv. som ligger i denne region.
Ingen behøver at forlade Mikronet – postlisterne består, både den store, hvor man kan få råd og fif fra andre, og markedslisten, hvor man gerne må slå på tromme for kurser mv. . De, der kommer ”uden-regions”, skal blot ”leve med”, at visse opslag og blogindlæg vil have mere lokal karakter.

Goddag til nye konkolleger i Tyskland
Samtidig ser vi mod syd: Den kommende faste forbindelse mellem Tyskland og Danmark åbner muligheder for, at mikrovirksomheder kan træffes, lære af hinanden og måske også udvikle samarbejder og konkollegaskaber.
De mange muligheder, der ligger i dén fremtid, vil vi også fokusere på frem over i Mikronet. Vi har allerede kontakt med et stærkt netværk i Lübeck, Cloudsters.net og mere vil formentlig komme til, alt som tunnelbyggeriet skrider fremad og forbindelserne kulturelt og forretningsmæssigt, personligt som professionelt knyttes tættere mellem nabolandene.

Så dette er ikke et farvel til mange, men goddag til en tættere kontakt i regionen, og goddag til nye sydlige venner.