Visionært community i Lübeck, Cloudsters, er stærkt inspirerende

Holger Eggerichs fortalte om Cloudsters i LübeckTil vores store glæde lykkedes det Holger Eggerichs fra netværket Cloudsters.net i Lübeck at nå frem til vores træf.
Holger er initiativtageren til netværket, som han påbegyndte i 2010. Netværket er i dag et helt community af tyskere, der arbejder selvstændigt, og som samtidig gerne vil gøre noget for lokalsamfundet i kraft af at lægge arbejde, tid og resourcer i det område, de bor i. Netværket tæller tæt på 500. De er altså ikke kun i netværk for at få¨noget ud af det selv”, men i høj grad også for at gøre noget for den by, det rum, det lokalområde, de bor i.

Netværket har sit navn Cloudsters, efter Skyen, fordi det koordineres i Skyen, altså i cyberspace, virtuelt, og Cloudsters har derfor en meget stor onlineplatform, hvor der er alt fra diskussionforum, til blogs, aktivitetskalender, personlige områder, markeder mv.
Her udbydes opgaver, og her kan man bidrage ved at arbejde på opgaver virtuelt, altså uden nødvendigvis at være fysisk sammen.

Men Cloudsters har også et fysisk rum at mødes i.  I byen Lübeck findes Cloudsters lokale, og Lübeck er da også byen, som det hele begyndte i. Cloudsters findes faktisk i flere tyske byer, blandt andet Hamborg og Berlin.

Sådan fungerer Cloudsters

 

Holger fortalte meget levende om hele projektet, der netop har et altruisitsk sigte også, et sigte til byens/lokalområdets bedste. Altså et sigte, der rækker ud over den enkltes egen næsetip.
Det var meget inspirerende at høre på, og dybt impornerende, at de er nået så langt på så kort tid og har så stor en gennemslagskraft.